Značka
|
La Rica Hoja
|
Země původu
|
Kuba |
Tvar
|
--Jiný-- |
Délka
|
135.00 mm |
Průměr
|
15.00 mm |
Krycí list
|
|
Vázací list
|
|
Náplň
|
|
Balení
|
Jiné |
Popis
|
La Rica Hoja je malá manufakturu kubánské rodiny, kterou založil D. Ernesto González Pérez, pro mnohé známý jako „tabákový dědeček“. Ten otevřel roku 1925 rodinnou doutníkovou manufakturu na ostrově La Palma. Před 85 roky tak začala výroba doutníků, jejichž unikátní kvalitu, aroma a tradici se naučila od svého praděda. V současné době firmu vlastní a vede syn uprchlíka z Kuby, který přišel za svým dědem v roce 1966. Dokonalé řemeslné zpracování doutníku tabacalery La Rica Hoja je patrné na každém kusu. Doutníky jsou přitom vyrobeny z tak kvalitního a jemného tabáku, že ani středně vyzrálý kuřák nemá po vykouření celého doutníku pocit překouření. |
Dostupný v ČR
|
Ano |
Poznámky
|
Velmi lehké vlhké shortfilery pro denní kouření. Příjemná lehká chuť čistého tabáku bez přidaného aromatu, dým šedobílý, konstrukce dokonale vyvážená (doutník dobře utažený, neklade nadměrný odpor, ale ani neměkne během kouření), nezanechvá žádnou pachuť na jazyku. Po dokouření jednoho je chuť na další. |
Ø Zpracování
|
6 |
Ø Chuť
|
6 |
Ø Kvalita/cena
|
8 |
Ø Síla
|
6 |
Ø Doba hoření
|
60 min |
Průměrné hodnocení
|
7.0 |
Celkové hodnocení
|
7 |
Doba hoření
|
60 minut |
Síla
|
6 |
Chuť
|
6 |
Zpracování
|
6 |
Kvalita/cena
|
8 |
Tento doutník mi byl doporučen kamarádem a zároveň mne lákal
svými proporcemi. Mám raději delší kouření a tedy mohutnější doutníky.
Na první pohled je doutník uhlazený s výraznými žilkami krycího listu.
Na pohmat není měkký, ale ani příliš utažený. Ořezání gilotinkou
proběhlo čistě, bez žádných otřepů a podobně. Zapálení proběhlo také
bez problémů a rovnoměrně.
První potáhnutí mne mile překvapilo, doutník klade jen minimální odpor
a kouře je dost a dost. Kouř je hustý, žluto hnědý, neštípe na jazyku.
Je lehce nasládlý a kořeněný bez zemité chutě. Postupným kouřením se zhruba
v půlce doutníku přidá lehce zemitá chuť, která vydrží až do konce kouření.
Při standartním kouření se doutník nepřehřívá a také téměř neměkne.
Jsem zvyklý dokouřit doutník až co ruce udrží a nezpozoroval jsem ke konci
žádnou změnu chuti. Kouření tohoto doutníků mi trvalo lehce kolem 60min.
což mi naprosto vyhovuje. Po dokouření nezůstává na jazyku žádný náznak nepříjemného
štípání ani pachutě. Ač je to stroják, má pevný popel, který drží v délce
2-3cm.
Co se týká nějakého alkoholového zavlažení, tak jsem k němu lehce popíjel
kvasnicový ležáček bez CO2. Tohle pivko chuť doutníku skvěle nasládle podtrhlo.
Můj názor je, že si V této cenové relaci pochutná jak začínající kuřák doutníků,
tak určitě neurazí i nenáročného fajnšmekra, nebojícího se vyzkoušet i levnější značku. |
Chci napsat recenzi na tento doutník
|
|
« Zpět
Ministerstvo zdravotnictví varuje: